Slovenský futbalový zväz má nové logo, porota vyberala z 250 návrhov

29.02.2012 Celý región

Bratislava 29. februára (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) má nové logo, ktoré vybrala porota z 250 návrhov doručených do 30. novembra 2011. Autor víťazného návrhu je Ing. Milan Jursa z grafického štúdia CODES Graphics, ktorému prináleží finančná odmena 3000 eur.

Po prvý raz čerstvé logo SFZ slávnostne predstavili pred dvomi dňami na vyhlasovaní výsledkov ankety Futbalista roka 2011 v Bratislave. Porota, ktorej členmi na základe schválenia Výkonného výboru SFZ boli šéf národného zväzu Ján Kováčik, viceprezident SFZ Dušan Tittel, generálny sekretár SFZ Jozef Kliment, Michal Ruttkay - vedúci komunikačnej skupiny Creo Young & Rubicam a Vladimir Yurkovic - fotograf a grafický dizajnér Pri posudzovaní návrhov brala porota do úvahy nakoľko spĺňajú zadanie, ktoré bolo zverejnené pri oznámení o súťaži.

"Súčasťou novej éry v slovenskom futbalovom hnutí je aj budovanie a komunikácia silnej značky ('brand') slovenského futbalu, ktorá žije svojimi novými hodnotami. Máme záujem, aby hodnoty ako dynamika, profesionalita a transparentnosť boli spájané s futbalovým hnutím na Slovensku a jeho materskou inštitúciou SFZ. Logo, ako jedna zo súčastí 'korporátnej identity' inštitúcie, musí tieto základné hodnoty značky spĺňať a prezentovať. Existujúce (doterajšie) logo SFZ, ktoré predstavuje prvý kontakt so zväzom, tieto "nové" hodnoty v sebe nemá. Našim cieľom je, aby výsledkom výberového konania bolo logo, ktoré bude profesionálne, bude pôsobiť dynamicky, moderne a bude môcť byť využité vo všetkých prezentačných formách SFZ (korešpondencia, vizitky, web, print, TV, darčekové predmety, fanúšikovské, predmety, dresy, atď.)," uvádza sa v tlačovej správe SFZ.

Viacero verzií nového loga SFZ pre rôzne druhy použitia v 2D aj 3D verzii sú k dispozícii na oficiálnom portáli futbalsfz.sk.
 

Vyberte región